En blogg om anonymitet och mitt privata liv
Show MenuHide Menu

Titta efter att köpa en luftrenare till huset – Dålig torr luft den senaste tiden

17 november, 2016

dalig-luft-i-hemmetSen vi flyttade till det nya huset har jag tyckt att luften har varit ganska så dåligt redan från starten men har inte tänkt så mycket på det förutom när jag blivit extremt trött av någon anledning. Nu i november är även luften torr som tusan så jag har nu suttit och sökt lite på nätet för att se om jag kunde hitta något om det.

Flera andra personer har liknande problem med dålig luft och något som kännetecknar det är att alla verkar bo i ganska nybyggda hus vilken även vi gör nu sen vi flyttade in vårat nya hus. Det verkar som nybyggda hus har sämre ventilation än äldre då de ska vara så effektiva som möjligt och tack vare det så blir luften sämre.

Jaha det skulle kunna förklara varför jag känner som jag gör, för jag märkte omedelbart efter att vi hade flyttat in att jag både var tröttare och segare i den nya lyan. Jag har kollat lite på bästa luftrenaren och fått lite tips om att det är en luftrenare jag ska köpa för att få bukt med den dåliga luften men det är ändå 3000-4000 kronor jag måste upp med då.

Jag tror dock även min sambo är sugen för hon har en hel del problem med pollenallergi på sommaren och från vad jag har läst mig till så ska luftrenare även ta bort sådana problem, inomhus då så klart.

Astma och allergiförbundet verkar också rekommendera dessa luftrenare så det kommer nog bli en sådan nu till julen. Det får bli en liten julklapp till sig själv helt enkelt, inget kul att sitta hemma och må dåligt över julen heller.

Tydligen utstrålar det dåliga partiklar från alla saker i hemmet, fram för allt verkar det vara kläder som innehåller farlig kemikalier och så vidare.

Nu måste jag bara besluta mig för vilken luftrenare jag vill ha men jag har tittat lite på Philips modeller för de är ganska snygga faktiskt så det är inte helt omöjligt att det blir en sådan. Jag kommer så klart återkomma när jag väl har köpt en så ska jag skriva om det hjälpte eller inte.