En blogg om anonymitet och mitt privata liv
Show MenuHide Menu

Oj vad tiden går fort, måste ta tag i mitt bloggande igen.

9 april, 2014

klockaOj! prata om att tiden har gått fort och jag har verkligen problem med att få ihop allt jag vill göra i mitt liv!

Jag har två andra bloggar jag skriver på och jag har helt enkelt inte haft riktigt med tid att skriva på den här bloggen dock så ska det banne mig gå att skriva här oftare så nu blir det nya tag med att skriva aktivt.

Något som alltid har intresserat mig är tid faktiskt för tiden uppfattas inte som något konstant, ett exempel kan vara att när du har skit kul så går tiden oftast alldeles för fort eller så är det helt tvärtom när du har tråkigt.

En annan ganska häftig sak jag läste om för några år sen är hur din ålder påverkar uppfattningen av tid d.v.s. ju äldre du blir ju fortare uppfattar du att tiden går. Nu minns jag inte siffrorna helt och hållet i huvudet då det säkert är fem år sen jag läste denna vetenskapsartikel men en 60-åring uppfattar att tiden får ungefär 50% snabbare än en 18-åring. Sen ökar ”hastigheten” ännu mer ju äldre du blir så passa på och njut om du fortfarande är i 20 års åldern 🙂

Edit

Här hittade jag faktiskt en artikel om just det ämnet om hur vi som människor uppfattar tiden med åldern

http://www.bbc.com/future/story/20120709-does-life-speed-up-as-you-age